dimarts, 20 de novembre del 2007

Sagrada Família - Barcelona

Visita a la Sagrada Família amb la CVX de Casp.
19 de novembre de 2007


Hem tingut la sort de visitar les obres de la Sagrada Família amb una guia que ens ha explicat molt bé tot el que li demanavem.







Hem pogut comprovar una vegada més que l'obra de Gaudí és única i irrepetible, però també que Subirachs ha sabut copsar a la Porta de la Passió l'esperit de Gaudí i fer-lo seu, amb el seu estil però sense traicions. L'expressivitat de la cara de dolor de Sant Pere després de les negacions impacta més que les cares de Gaudí de la Porta del Naixement. Gaudí va fer una cosa fora mida, genial, però qui el seguís no podia copiar-lo, havia d'inventar; i crec que van trobar la persona adequada.
Gaudí es va trobar els fonaments fets, els va respectar peró va canviar la idea que tenia el primer arquitecte Francesc de Paula i Villar. També Subirachs s'ha trobat l'obra de Gaudí, l'ha respectada i ha seguit, amb el seu estil, la idea de Gaudí.
M'agradaria que tota aquesta gent que critica la Sagrada Família, que fins i tot comenten que tant de bo l'AVE se l'endugui per davant, visitessin les obres amb honradesa i una mica de "carinyo", i dediquessin les seves forces a aconseguir que l'AVE passi pel Vallès i deixi dempeus aquesta meravella que és la Sagrada Família.
Us imagineu per un moment que aquesta obra d'art fos a Madrid, a Paris, a EEUU, al Japó o a qualsevol altre racó de món? La mimarien i cuidarien com a la nineta dels seus ulls. Per què aquí no sabem valorar les coses bones que tenim?