dissabte, 10 de novembre del 2007

Rissotto ai funghi porcini

Rissotto ai funghi porcini
10 de novembre de 2007
Ahir vam tenir amics a sopar. A Bèrgam haviem comprat bolets per rissotto i vaig fer una barreja de receptes i va quedar un rissotto magnífic. Us escric la recepta per si la voleu provar.

Per 6 persones:
500 gr d'arròs per rissotto
100 gr de funghi porcini secs
80 gr de mantega
oli d'oliva
1 ceba
1 l escàs de brou vegetal
200 gr de formatge parmeggiano ratllat
1 gotet de vi blanc
1 l d'aigua

Es remullen els bolets en aigua calenta i es deixen mitja horeta. Després s'escorren, guardant l'aigua i es deixen assecar.
Es posa en una cassola 40 gr de mantega, una mica d'oli i la ceba ratllada ben fina. Es va confitant la ceba a foc baix durant una bona estona, fins que quedi quasi transparent, no torrada.
S'hi afegeixen els bolets i es va remenant. Després s'hi posa l'arròs i es va remenant fins que quedi transparent. Llavors es mulla amb el gotet de vi blanc i es deixa evaporar -sempre remenant-.
L'aigua de mullar els bolets es cola i es barreja amb el brou vegetal i s'escalfa. Es va afegint a cullarots a l'arròs a mida que aquest demana aigua. Penseu que ha de coure uns 15 o 17 minuts, sempre remenant i afegint'hi aigua de mica en mica. Quant ja és cuit es treu del foc, s'hi afegeix la resta de la mantega i el formatge ratllat, sempre remenant, si cal es rectifica de sal, encara que a mi no em va fer falta -penseu que els funghi són molts forts i l'aigua de remullar-los també-i tot seguit es porta a taula, ens esperem un parell de minuts i ja el podem servir,
Bon profit!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Después de comprobar lo bien que cocinas, tengo ganas de probar esta receta, que tiene la virtud de ser sencilla y rápida.

Te animo a que sigas publicando otras. Por ejemplo ese asado de la cena pre-Moscú, con su salsa, era de nota.
Lola Sanz