diumenge, 3 de febrer del 2008

Parc Arqueològic Mines de Gavà

Parc Arqueològic de les Mines de Gavà
3 de febrer de 2008



Diumenge plovia a bots i barrals i érem a la carretera. Preteníem anar a fer la calçotada, però en vista del mal temps ens vam ficar a les mines de Gavà i vam tenir una agradable sorpresa.



La pedra que es treia d'aquesta mina era la variscita, que encara ara podem contemplar en les seves vetes.




El Museu de Gavà va néixer l’any 1978 com a conseqüència de la singular riquesa arqueològica de la zona, evidenciada especialment a les excavacions que es portaren a terme en les Mines Prehistòriques de Gavà i a la cova de Sant Sadurní, a Begues.

A l’exposició permanent es poden contemplar molts dels objectes trobats a les mines, entre els quals destaquen els enterraments, algun d’ells amb rics conjunts d’ofrenes, la presència d’un crani d’un home adult, al qual se li va practicar una doble trepanació, i la Venus de Gavà, larepresentació d’una deessa de la fertilitat.






Al jaciment de les Mines Prehistòriques vàrem trobar el testimoni de totes aquestes activitats així com de la mineria de variscita, mineral preciós que s’utilitzava per elaborar joies que eren intercanviades entre comunitats veïnes.

Tots els entorns són reconstruïts utilitzant les darreres tecnologies audiovisuals i multimèdia.
És accesible amb cadira de rodes i els guies són arqueòlegs, que expliquen les coses amb ganes i, a més, són molt amables.
Per a més informació consultar les webs del museu i el parc.