dilluns, 14 de juliol del 2008

Dido&Aeneas


Dido&Aeneas
Teatre Nacional de Catalunya
Sala Gran
12 de juliol de 2008
Òpera en tres actes i un pròleg
Llibret de Nahum Tate
Basat en el Cant IV de l'Eneida de Virgili

Música de Henry Purcell
Coreografies de Sasha Waltz

Direcció: Sasha Waltz
Reconstrucció de la música: Attilio Cremonesi
Direcció musical: Christopher Moulds
Escenografia: Thomas Schenk in Sasha Waltz
Vestuari: Christine Birkle
Repartiment: Aurore Ugolin, Yael Schnell, Michal Mualem, Reuben Willcox, Virgis Poudziunas, Luc Dunberry, Manuel Alfonso Pérez Torres, Deborah York, Rita Aozane Bilibio, Céline Ricci, Maria Marta Colusi, Charlotte Engelkes, Fabrice Mantegna, Juan Kruz Diaz de Graio Esnaola, Xuan Shi, Eberhard Francesco Lorenz, Takako Suzuki, Michael Bennet, Jirí Bartovanec.
------
Una gran obra per una gran cloenda del Teatre Nacional de Catalunya.
La coreografia de Sasha Waltz ha convertit l'òpera barroca de Pourcel en un espectacle de dansa i música sensacional. Cada personatge és representat per un cantant i per un ballarí. És una manera curiosa d'aconseguir que cadascú faci la seva feina a la perfecció.
Comença amb un cant a la primavera i a l'amor de la deesa Venus damunt d'una piscina on els ballarins van seguint la música amb una elegància i una lleugeresa meravelloses. A poc a poc es va buidant la piscina i el ball seguix fora de l'aigua, amb els mateixos moviments que l'aigua demana.
El mític encontre de l'heroi troià Eneas i de la bella reina Dido de Cartago és escenificat, cantat i ballat amb perfecció i suavitat.
Em va agradar molt, tot i que donat el meu desconeixement del món operístic, i de la meva manca d'oïda musical, no vaig gaudir de la música tant com el públic acostumat a l'òpera perquè li agrada i perquè l'entén.
Al final, tothom dret, vam aplaudir una bona estona amb bravos que ressonaven pertot.
Llàstima només tres dies per gaudir d'aquest espectacle.