dissabte, 18 d’abril del 2009

La duda



La duda

A casa

17 d'abril de 2009




Guió i direcció: John Patrick Shanley
Actors: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis




Som als anys 60 en un parròquia del Bronx. La germana Aloysious -una magnífica Meryl Streep- dirigeix amb fèrria disciplina una escola. El Pare Flynn, capellà carismàtic i amb ganes de modernitzar l'escola intenta parlar amb els alumnes i donar-los una mica de llibertat. Estem en moments de canvi i l'escola admet per primer cop un nen afroamericà. Molts companys el rebutgen i ell es troba força sol. El Pare Flynn intenta fer-li costat; coneix la situació familiar del nen i veu l'ambient en què es mou a l'escola. Però aquesta atenció més personalitzada porta a la germana Aloysius a pensar que el capellà abusa del nen. I com li té molta mania decideix fer-lo fora amb tots els mitjans possibles, sense tenir, però, la certesa del pecat del capellà. Una germana jove el defensa però finalment el fan fora. I el nen es queda sol.
Impressionant el tros en què la monja parla amb la mare del nen de la possibilitat d'un abús. I fa por veure les maquiavèl·liques insinuacions i els camins retorçats que fa servir la germana Aloysius per fer fora el seu enemic.
I quan ja ho ha aconseguit, quan es troba sola, les llàgrimes davant el gran DUBTE: ha fet bé de seguir només els seus instints? I si el capellà era innocent? Però fins i tot aquí es veu reconfortada per la monja jove que, tot i que no està d'acord amb ella, quan la veu plorar s'hi atansa i l'acarona com a una mare: la mare superiora...