dissabte, 9 de maig del 2009

Fira Modernista a Terrassa

Fira Modernista a Terrassa




8-9-10 de maig de 2009








Un any més Terrassa ha celebrat la Fira Modernista. Aquest dissabte l'Associació de Comerciants del Vapor Gran han organitzat una paella a la plaça Nova per tothom qui vulgui anar-hi. El preu era de 3,00€ i el plat abundant. Tots el botiguers del barri anaven abillats amb vestits modernistes; i feien molt goig. Es van servir 450 racions de paella. Tot un èxit! I, a més, molt bo!
A la tarda vam anar al Parc de Sant Jordi, a l'Era de la Masia Freixa, tot passejant pels carrers de Terrassa plens de paradetes de mil coses diferents i amb tota la gent mudada i disfressada. Quin poder de convocatòria! Les dones anaven elegants i seduïen tothom. M'ha fet recordar històries que m'explicava l'àvia. Realment feien més goig amb faldilles llargues i cossets alts que amb texans i samarretes!


A la Masia Freixa ens esperàven els mestres de l'Escola de Música CEM que aquest any han volgut fer un petit homenatge al mestre Llongueres reproduint "Una classe de música a l'Escola
Choral, any 1009, amb el mestre Llongueres".


El mestre LLongueres va aplicar els seus coneixements de Rítmica Dalcroze´-que va conèixer en el seus estudis a Suïssa- i va ser director de l'Escola Choral, una Escola de Música terrassenca de començament del segle passat amb principis afins a l'Orfeó Català i a les noves corrents de pedagogia musical fonamentades en el cant coral. Entenia l'educació musical com a base de la formació de les manifestacions de les facultats humanes. Va ser dels primers, seguint Dalcroze, que va constatar que l'educació del sentit rítmic del cos regula la coordinació del moviment amb el ritme, destacant l'atenció, la intel·ligència i la sensibilitat.


La Berta hi participava. Tots els nens i nenes anaven vestits amb una bata com les de fa un segle, sabatetes i mitjons blancs i, les nenes, grans llaços blancs al cap. Sembla mentida que amb tan pocs elements puguis convertir una nena d'ara en una noucentista. Com a àvia no podia deixar de mirar-la: estava preciosa! L'espectacle va ser per grups d'edat, en fila, seguint la música, a passos petits, corrents, endavant, enrere... Ho van fer molt bé i els petits estaven molt divertits. Enhorabona per la idea a l'Escola de Música CEM!!!


Un dia complert i de bon record per a tots!