dimarts, 21 de juliol del 2009

Winesburg, Ohio


Winesburg, Ohio
de Sherwood Anderson


El cercle de Viena


Juliol de 2009



És un llibre molt bo, m’ha agradat molt. Si el que busques és una història amb intriga i amb una línia definida del començament al final, millor no el comencis.
És una pila de històries. Totes sobre persones que viuen en un petit poble de l’oest americà. Un poble on sembla que no hi passi res d’important, amb persones anodines. Però cada personatge té un món interior del qual potser ni ell mateix n’és conscient, ple de paraules i de pensaments. I són aquestes paraules, aquests pensaments els que conformen les històries. Paraules que de vegades surten de cop, de qualsevol manera, i altres vegades queden dins la persona recremant-la, fent-li mal i muntant així la seva particular història. Hi ha un noi, periodista local, que és una mica el fil conductor de totes les històries però sense cap protagonisme especial.
Al començament de cada capítol, de cada història, l’autor ens explica minuciosament, però sense que et cansi gens, l’habitatge del personatge, el seu nom, a què es dedica, fins que et fa la impressió que el coneixes de tota la vida; petits detalls que no semblen importants, i que sovint no ho són, però que fan de marc de la història.
L’obra està molt, molt ben escrita. Com em va dir qui m’ho va recomanar, literatura de la bona, i la traducció impecable, amb girs nostres que crec que expressen perfectament el que vol dir l’autor. Chapeau!

2 comentaris:

Viena Edicions ha dit...

Bon dia!

En nom de Viena Edicions, i sobretot del Cercle de Viena, moltes gràcies pel comentari! Ens alegra molt veure la bona rebuda que ha tingut el llibre, i hem penjat l'enllaç al nostre web.

Com ja hem comentat amb altres blogaires, tenim previst canviar el web i fer que tots els vostres comentaris tinguin més visibilitat.

Gràcies de nou i una salutació ben cordial.

L'Espolsada llibres ha dit...

Contenta que els habitants de Winesburg t'hagin captivat!