diumenge, 20 de febrer del 2011

La Garoinada





La Garoinada

la cuina de Palafrugell


19 de febrer de 2011





Amb el Teo i la Ma. Clara hem anat a menjat garotes, o garoines, o eriçons, segons el lloc on te'ls mengis.
Hem arribat d'hora a Palafrugell i hem fet un tomb pels camins de ronda. Hem deixat el cotxe al Golfet i, tot seguint el camí de ronda hem passat per Calella i hem arribat a Llafranc. Feia un dia esplèndid, un sol sobre un cel blau magnífic i un mar que encisa només mirar-lo. Com n'és de bonica la Costa Brava! Sobretot amb poca gent... A Calella hi havia força ambient, fins i tot ens vam trobar amb amics. L'aigua transparent, les roques, les barquetes, tot és idíl•lic en aquests indrets.
Després vam anar a dinar. havien reservat taula al Pa i Raïm, la casa on va viure en Pla des del 9 anys. Actualment sembla que hi viu una neboda néta d'en Pla i a la part de baix és el restaurant. Em vaig sentir molt a gust dinant a la casa on Pla va viure tota la seva infantesa i joventut. Té petits menjadors ja que és una casa vivenda, i un menjador més gran que han fet aprofitant el jardí; tot vidre amb vista al jardí. Molt bonic. Vam menjar les garotes crues, boníssimes, i també calentes al forn amb un puré de verdures, també molt bones. I recuit de postres, fet d'allà mateix.
És una bona iniciativa que els ajuntaments es posin d'acord per a organitzar aquestes quinzenes de menjars populars, del temps, com la gamba de Palamós o els pèsols de la floreta. És una bona excusa per agafar el cotxe, fer un tomb a peu, conèixer aquests pobles per dins, passejant, i menjar productes de la terra.
Després vam passejar per Palafrugell que nosaltres no coneixíem. És un poble molt agradable i sembla que amb una vida cultural força important. La torre de l’aigua, diferent de totes les que es veuen en altres pobles, molt interessant. Pertot hi veus la petjada d'en Josep Pla, el carrer estret, i altres indrets assenyalats.
Bon dia, bon sol, bon passeig, bona companyia i bon menjar. Què més vols?