divendres, 18 de novembre del 2011

Els 39 esglaons


Els 39 esglaons
de John Buchan
i Alfred Hitchcock

Adaptació de Patrick Barlow

Teatre Club Capitol
Sala Pepe Rubianes

18 de novembre de 2011


Versió i Direcció: Abel Folk
Actors: Abel Folk, Jordi Ríos, David Olivares i Mireia Portas

Hitchock i Polònia junts? Aneu al Club Capitol. Feia temps que no reia tan a gust en un teatre! L'Abel Folk ha sabut trobar el seu punt i ha triat bons companys. Els tres personatges que tenim tan vistos al Polònia broden el seu paper. Canvien de personatge sovint només amb un canvi de barret. Aconsegueixen que l'obra que va immortalitzar Hitchcock a la pantalla es converteixi en una comèdia, amb dignitat i amb gràcia.
El tema, de sobres conegut. A un innocent se li encoloma un assassinat per culpa de ser en el moment no oportú en el lloc no oportú. La persecució, els canvis de decorat a base d’agafar una porta o una finestra i fer-la avançar i canviar de lloc en l'escenari... tot és d'una imaginació i un humor que agraïm de cor.
Diu Abel Folk: Nosaltres hem intentat traslladar al nostre idioma, a la nostra cultura, a la nostra sensibilitat i al nostre sentit del humor aquesta meravellosa comèdia. Per fer-ho, tenim la sort de poder comptar amb els millors actors del país en aquest tipus de registre i amb els millors col·laboradors en la creació i disseny de l'espectacle. Hem treballat intensament per fer-vos arribar el resultat de totes aquestes " idees brillants". Esperem aconseguir-ho. - En anglès i en francès, del fe d’actuar se'n diu "jugar" (to play i jouer). "Els 39 esglaons" és sens dubte l’exemple més intel·ligent i divertit que he vist mai de "joc teatral". Juguem?