dilluns, 23 d’abril del 2012

Sant Jordi




Sant Jordi

23 d'abril de 2012

Un any més Sant Jordi, el dia del llibre i de la rosa, ve a donar-nos un respir i un somriure enmig de ventolera de mals auguris que ens volten.
Potser per això he triat un poema molt conegut de Josep Maria de Sagarra per posar-lo al vostre abast. Sembla que molts pensem amb el drac com una figura actual en el nostre món català, en el nostre país. I aquest drac s'ha de combatre, no necessàriament com el drac de la llegenda però sí amb fermesa i decisió. I tot el poble, com en al llegenda, ha d'estar unit i d'acord en què el drac no és just, que es menja les noies del poble i que això no pot seguir així. Sovint les llegendes, els contes, ens donen lliçons de com viure i no sabem escoltar-les, entendre-les... Que Sant Jordi ens ajudi!

SANT JORDI GLORIÓS

Sant Jordi té una rosa mig desclosa,                
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d'aquesta rosa,
i Sant Jordi la porta sobre el pit.

La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l'estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.


Josep Maria de Segarra (1894-1961)

Ahir van ser a casa tots els fills i néts. Tenim costum, el Jaume i jo, de regalar un llibre a cadascú per Sant Jordi i va anar bé el diumenge a la tarda per fer la trobada familiar. No m'agrada posar fotos dels néts al blog i em sap greu perquè en vam fer una amb els nou néts, d'una any a deu, asseguts a terra, cadascú amb el seu llibre. Estan maquíssims! I potser això ajudarà a que els agradi llegir.
També avui és el sant del nostre fill Jordi i del nostre nét petit, el Jordi petit. I el Jordi gran fa 39 anys. Com passa el temps!
Si us fixeu en els llibres de la fotografia en trobareu un poc o gens conegut: Cuna que vuela al viento. És un llibre amb poemes de la Maritxu -els qui seguiu aquest blog ja sabeu qui és- que ha escrit i dedicat a la seva germana Maria Eugènia, morta fa pocs mesos. És extraordinari la força que té la Maritxu per escriure com escriu i en moments tan durs per a ella. Me l'ha regalat i l'estic llegint a poc a poc...
Bon Sant Jordi a tots i que no ens falti un bon somriure amb el llibre i la rosa!