dijous, 2 de gener del 2014

Comiat 2013-Benvingut 2014!



Adéu 2013!
Benvingut 2014!

2 de gener de 2014

A poc a poc, però no pas en silenci, se'n va el 2013. Un any molt ple d'emocions, sensacions, retallades, il·lusions... crec que hi ha hagut de tot i molt però el que queda són dues coses molt importants: la situació precària de molta gent per falta de diners i feina i la gran il·lusió d'una majoria de catalans pels canvis que poden produir-se en aquest any nou.  
I el 2014 tampoc no entra pas sense brogit. Encara que petit, només té un dia, ja se'l veu que es voldrà fer sentir i veure. Estarà ple de declaracions, per les dues bandes. Uns ens voldran fer venir por: que ve el llop! D'altres ens demanaran que siguem valents, que només actuant ens en podrem sortir. 
La il·lusió i les ganes ens acompanyin els 365 dies de l'any 2014 i que el puguem acabar amb el somriure al llavis, amb més feina i amb el nostre petit-gran país sobirà!


Commemorarem els 300 anys dels fets del 1714 i ja estan començant quantitat de projectes respecte a aquest dia. Que no deixa de ser una derrota tot i que cal recordar-la i celebrar que malgrat tot, i en aquest tot i entra molta gent i molts fets!, seguim aquí essent i sentint-nos cada dia més catalans. En Manuel Cuyàs, en el seu article de l'AVUI, ens recorda que fa 100 anys es va crear la Mancomunitat de Catalunya, que sí que va ser una victòria. I que cal recordar als dos grans presidents de la Mancomunitat, Enric Prat de la Riba i Josep Puig i Cadafalch, a més de persones il·lustres com Pompeu Fabra, Rafel Campalans, Pere Coromines o Eugeni d'Ors, ja que tots ells van fer possible el funcionament de la institució predecessora de la Generalitat.  El President de la Diputació de Barcelona, el senyor Salvador Esteve, ja ho té previst i sembla que hi haurà actes institucionals i acadèmics, una exposició al CCCB i diversos homenatges. I acaba en Cuyàs dient que necessitem l'èpica del 1714 però també necesitem la moral de victòria i amb el centenari de la Mancomunitat ens pot arribar aquest segon valor tan necessari. Gràcies, senyor Cuyàs! 

De tots els 2014 que corren per la xarxa n'he separat quatre, el del començament de l'escrit i aquests tres. Aquí els teniu! 
Bon any 2014 ple d'il·lusions i de veritats!






I hem tingut per primer any la nostra loteria, la Grossa de Cap d'Any! El més important no era guanyar, tot i que tos ho desitjàvem, sinó el fet de participar-hi i l'èxit que ha tingut. I els diners que queden pels infants de Catalunya amb necessitats. Enhorabona a tots!



I per primera vegada s'ha fet un comiat de l'any modern i espectacular. L'home del Mil·leni ha despertat del seu somni i ha vingut a desitjar-nos tot el millor per l'any que comença. Espectacular, amb els Xiquets de Sants muntant dins l'home, amb els focs i la música. I amb una Avinguda Maria Cristina plena de gom a gom!
No podíem pretendre el primer any que fos portada de tots els diaris internacionals però segur que més de pressa del que pensem la gent parlarà de la festa de comiat d'any de Barcelona: un nou reclam per gent de casa i per gent de fora. Bona idea!
A Catalunya hi ha creativitat i ganes! Aprofitem-ho i ensenyem'ho al món!







D'aquí a un any esperem poder tornar a parlar-ne i valorar el que ha estat aquest nou any que comença! Bon any a tots!!!