divendres, 3 de gener del 2014

IAIA!


IAIA!
de Roger Peña

Montserrat Carulla s'acomiada dels escenaris

Teatre Romea

2 de gener de 2014

Director: Roger Peña
Actors: Montserrat Carulla, Vicky Luengo
Aleix peña Miralles




Montserrat Carulla ha volgut dir-nos adéu des de dalt l'escenari, des del Romea. I li ho agraïm perquè una gran dona de teatre com ella no tenia perquè fer-ho. La recordem en tantes obres...! I li agraïm tant la seva completa dedicació! Però el seu fill li ha volgut escriure una obra i el seu nét li ha fet companyia dalt l'escenari. 
Una dona gran que viu amb el seu nét. Nét que porta a casa les xicotes de les quals s'enamora però sempre surt la iaia en el moment menys oportú i trenca el clímax necessari per a la parella. 
L'àvia és molt moderna; entén la vida que porta el noi i l'incita a portar noies amb la condició, però, que no se l'enduguin de casa. És l'únic que li queda: el nét. 
És una àvia molt moderna, que navega per internet, xateja, es fa passar per una noia de 28 anys i fa cites a cegues. A més de fumar marihuana, pel dolor, diu ella, i ficar-se amb totes les noies del xicot.
L'obra és molt fluixa. Però ho acceptes perquè està feta perquè la Montserrat Carulla s'acomiadi de tots nosaltres. 
Jo particularment prefereixo quedar-me amb la magnífica actriu que recitava versos d'Espriu en el Jardí dels cinc arbres o a Maragall en La llei de l'amor, i en L'homenatge a Josep Maria de Sagarra, amb la Campana de Sant Honorat, entre moltes altres obres. 
Tot té el seu moment i ella ha tingut la sort de poder diu adéu en plenes facultats i amb el reconeixement de tothom. 
Bravo per la Montserrat Carulla i moltes gràcies!!! 
Sabrà descansar una mica, ara? Ho dubto...