diumenge, 19 d’octubre del 2014

Ara és l'hora!



Ara és l'hora!

19 d'octubre de 2014


Sortim al carrer amb la samarreta groga. Pel carrer de casa ningú anava com nosaltres però a poc a poc et vas trobant grups de persones, famílies, amb samarretes grogues i banderes i estelades. El metro en va ple! 
La Plaça Catalunya comença a omplir-se; encara hi ha força lloc i aprofito per fer-me una fotografia davant el monument a Macià. Ràpidament veiem com de tot arreu surt gent, de totes les edats, i es va omplint el centre de la plaça, i tot el carrer que l'envolta, i el Passeig de Gràcia i la Rambla Catalunya... Truquem als meus germans i són al passeig de Gràcia: no poden avançar més. 
Nosaltres des de primera fila sentim molt bé els discursos de la Muriel Casals i la Carme Forcadell. 
Tot i que els crits de Independència! sempre van repetint-se, aquesta vegada se sent molt "Unitat"! 
És el que demanem, exigim, als nostres polítics. Si hem arribat on som ha estat gràcies a la societat civil; ara que els toca a ells la feina no poden decebre'ns. Més endavant ja tornaran cadascú al seu partit, els seus programes, i la gent votarà qui més li convingui. Però aquest és el moment de la unitat. Ja fan prou des del Govern Central per intentar desestabilitzar el procés català; només falta que els ajudem des d'aquí. Malgrat tot estic segura que tornarà a haver-hi acord, almenys fins al 9N, perquè tots són i som necessaris per aconseguir que aquest dia quedi marcat amb lletres d'or en el calendari i en la memòria col·lectiva. I que els espectadors d tot el món vegin una Catalunya ferma, forta, convençuda, pacífica però molt segura d'ella mateixa i del que vol. 
Amb el Cant dels Segadors s'acaba la festa. Marxem tots somrients i amb il·lusió. Estem fent història i en som conscients. I en gaudim i la vivim intensament. 
Ànims que ja falta poc! Estem al inici del final. Després del 9N sabrem si hi ha una majoria de catalans que volen decidir ells mateixos sobre el seu futur i el del país. I llavors començaran les negociacions... I per a tot això hem d'estar molt, molt units!