dijous, 30 d’abril del 2015

Una giornata particolare


Una giornata particolare
d'Ettore Scola

Una producció de La Perla 29

Biblioteca de Catalunya

29 d'abril de 2015


Direcció: Oriol Broggi
Actors: Clara Segura, Pablo Derqui, Marcia Cisteró

L'Antonietta s'ha llevat d'hora. havia de planxar i tenir a punt tota la roba pel marit i la nombrosa prole familiar. Avui era la desfilada en honor de Mussolini en presència de Hitler. I tots estaven molt emocionats. Quan tots són ja fora ella seu, descansa. És una dona infeliçment casada, que treballa tot el dia, i només l'enlluerna la figura de Mussolini. No pot anar a la desfilada però és feliç pensant en Mussolini i en Hitler i amb els seus fills aplaudint amb tothom. Per circumstàncies fortuïtes fa coneixença amb el seu veí, un noi jove que viu molt malament aquest gran dia. Parlen, s'expliquen... ella troba algú que l'escolta i ell s'acull a una persona que potser el podrà entendre. L'Antoinette descobreix les contradiccions que té la vida i aquestes hores amb el seu veí canvien la seva concepció de la vida per sempre,. Tota l'obra és com un duel interpretatiu entre tos dos. 
En el cine es va poder veure amb la Sofia Loren i el Marcel·lo Mastroiani. I en teatre amb Josep Maria Flotats i l'Anna Lizaran. 
Treballen molt bé i et fan veure la força dels sentiments i tot el que portem a dintre nostre i què fàcil resulta treure-ho quan hi ha algú que t'escolta. Encara que no sigui fàcil entendre-ho, comprendre-ho, acceptar-ho... Però pot més les ganes de sentir-te acompanyat, de sentir-te necessari per algú que totes les idees preconcebudes al llarg dels anys.