dijous, 4 de febrer del 2016

La casa de las miniaturas


La casa de las miniaturas
de Jessie Burton

Amsterdam
Ara Llibres

Febrer de 2016


És un llibre d'aquells que no pots deixar. Vols saber més, què passarà, què vol dir cada cosa que passa... 
Estem al segle XVII i la Nella arriba a una casa important d'Amsterdam. S'ha casat amb en Johannes Brand, comerciant molt ric i ben qualificat a la ciutat, força més gran que ella. 
La Nella només té 18 anys i no troba el caliu d'una llar amorosa, ni una vida conjugal com la que esperava. I el desconcert és més gran quan el marit, com a regal de noces, li porta una casa de nines enorme, imitació de la casa on viuen. La seva cunyada, la minyona i el negre que va rescatar en Johannes viuen a la casa. I ella ha d'anar aprenent de cada un d'ells. Però sempre hi ha alguna cosa que se li escapa. 
Li arribaran nines per la caseta, que no sap qui les fa ni qui les envia...
De ben segur aquestes nines no tenen malícia, oi? Fa un esforç per convèncer-se'n, però hi ha alguna cosa que va més enllà del que és normal; en tot això hi ha alguna explicació que és incapaç de discernir. No es tracta només d'una imitació.
De mica en mica anirà descobrint els secrets de la família, els perills ocults i històries passades que posaran en dubte totes les seves creences sobre l'amor i el destí. 
És un llibre per passar una estona, llarga, llegint una història curiosa que et té agafada. Està ben escrita i és recomanable. No és però, un d'aquells llibres que et fan dir: bravo!