dissabte, 8 de desembre del 2012

La Immaculada


La Immaculada
Patrona de Can Brustenga

Can Brustenga
8 de desembre de 2012

Un any més hem celebrat la festa de la Immaculada, la patrona de la casa pairal de la nostra família. Va faltant gent però els que hi anem ho fem de gust i amb il·lusió i el Francisco i la Carme segueixen la tradició perquè els agrada i perquè veuen que els agraïm l'esforç. 
Aquest any hi ha hagut sorpresa. El Joaquim, el meu germà, ha escrit una petita història novel·lada sobre els Brustenga, des del primer que va arribar aquí a començament del segle XIII fins als nostres avis. Ha considerat que novel·lar la història dels avantpassats que no ha conegut ho troba correcte; però que no pot inventar sobre el que ha conegut i viscut. 
Tothom ha estat molt content amb el llibre i no crec que trigui gaire a donar-vos la meva opinió sobre el contingut del llibre en aquest mateix blog. 
Que puguem seguir amb aquesta tradició, cantant els goigs de Can Brustenga, que la majoria de nosaltres portem molt al fons del cor i ens fan recordar l'època que els cantàvem amb els pares i oncles. Com passa el temps! 


I després el dinar de germanor  amb sopa de galets, amanida, seques amb botifarra i cansalada, fruita i pasta de full, amb un bon vi i cava, i el cafetó amb la xerradeta... I aquest any amb el llibre! 
I fins a l'any que ve, si Déu vol!